Copyright Belgische Vereniging van de Cairn Terrier 2018
Welkom Welkom op onze website
Wandeling langs de Nete
De kalenders 2023 zijn nu ter beschikking Klik hier voor meer info Activiteitenkalender 2022 - klik hier Wandeling langs de Nete Zaterdag 15 oktober ______________________________________________ Dekreuen Zoekt U een dekreu of wilt U uw reu ter dekking aanmelden Klik hier ______________________________________________ Reglementen Fokkerij SOS Cairn Levershunttesten ______________________________________________ Nuttige documenten in PDF Nestaangifte Aanmelden van een medisch probleem Aanmeldingsformulier voor een SOS Cairn Aanmeldingsformulier voor lidmaatschap Checklist voor het fokken van een nestje ______________________________________________ Nuttige documenten in WORD Nestaangifte Aanmelden van een medisch probleem Aanmeldingsformulier voor een SOS Cairn Aanmeldingsformulier voor lidmaatschap ______________________________________________ Privacy Statement van onze club - klik hier ______________________________________________
Zaterdag 15 oktober 2022 Onze leden Stefan en Fabienne Wuyts hebben voor U een wandeling uitgestippeld langs de Grote Nete en de Herenbossen in Hulshout. Het wordt een wandeling van ong. 2 uren. Op de verzamelplaats is er voor en na de wandeling gelegenheid voor een drankje en een snackje. Samenkomst en tevens GPS adres: Taverne Pallieterhoeve, Ijzerenweg 19-21 – 2221 Booischot. Tel nr: 015/22.34.92. Verzameling om 14.00 uur. De wandeling vertrekt stipt om 14.30 uur. Inschrijven kan tot 13 oktober 2022 telefonisch op het nr. 011/55 13 00 e-mail arlette.jaspers@telenet.be of op het nr. 016/60 93 99 e- mail cairnterriers@telenet.be  Behalve het klassieke wandel gedeelte langs de Nete maken wij ook een wandeling door het aan de Pallieterhoeve aangrenzende kasteeldomein Ter Laken. Het kasteel Ter Laken vormt de kern van het kasteeldomein ten zuiden van de Grote Nete en wordt omgeven door een uitgestrekt landschapspark met diverse oude eiken en een complex geheel van waterlopen. De toegangsdreef, de Hofdreef, is afgezet met linden (Tilia) en wordt langs de weg afgesloten door een metalen hek. Ten noordwesten van het kasteel is langs de oever van de Grote Nete een plataan (Platanus x hispanica) aangeplant als hoekboom om de eigendomssituatie van het kasteeldomein te markeren. De ijskelder met paviljoentje ten zuidoosten van het kasteel dateert uit het vierde kwart van de 19de eeuw en werd vrij kort voor de inventarisatie (1997) ingericht als kapel (zogenaamde Boskapel). Het octogonale paviljoentje van baksteen en knoestig hout staat op een sokkel van plaatselijke ijzerzandsteen en heeft een bedakking van bitumen. Het eenvoudig bepleisterd interieur bevat gerecupereerde neogotische hoogreliëfs afkomstig uit een vermoedelijk West-Vlaamse abdij. De glasramen zijn afkomstig van een niet nader bepaalde gesloopte Waalse kerk Gezien de aard van het terrein is de wandeling niet geschikt voor kinderwagens en bij nat weer waterdicht schoeisel voorzien.
Laatste update 4 september 2022 - Wandeling langs de Nete
Copyright Belgische Vereniging van de Cairn Terrier 2018
Belgische Vereniging
van de
Cairn Terrier
Welkom
Welkom op onze website
Activiteitenkalender 2022
Zaterdag 15 oktober 2022 Onze leden Stefan en Fabienne Wuyts hebben voor U een wandeling uitgestippeld langs de Grote Nete en de Herenbossen in Hulshout. Het wordt een wandeling van ong. 2 uren. Op de verzamelplaats is er voor en na de wandeling gelegenheid voor een drankje en een snackje. Samenkomst en tevens GPS adres: Taverne Pallieterhoeve, Ijzerenweg 19-21 – 2221 Booischot. Tel nr: 015/22.34.92. Verzameling om 14.00 uur. De wandeling vertrekt stipt om 14.30 uur. Inschrijven kan tot 13 oktober 2022 telefonisch op het nr. 011/55 13 00 e-mail arlette.jaspers@telenet.be of op het nr. 016/60 93 99 e-mail cairnterriers@telenet.be  Behalve het klassieke wandel gedeelte langs de Nete maken wij ook een wandeling door het aan de Pallieterhoeve aangrenzende kasteeldomein Ter Laken. Het kasteel Ter Laken vormt de kern van het kasteeldomein ten zuiden van de Grote Nete en wordt omgeven door een uitgestrekt landschapspark met diverse oude eiken en een complex geheel van waterlopen. De toegangsdreef, de Hofdreef, is afgezet met linden (Tilia) en wordt langs de weg afgesloten door een metalen hek. Ten noordwesten van het kasteel is langs de oever van de Grote Nete een plataan (Platanus x hispanica) aangeplant als hoekboom om de eigendomssituatie van het kasteeldomein te markeren. De ijskelder met paviljoentje ten zuidoosten van het kasteel dateert uit het vierde kwart van de 19de eeuw en werd vrij kort voor de inventarisatie (1997) ingericht als kapel (zogenaamde Boskapel). Het octogonale paviljoentje van baksteen en knoestig hout staat op een sokkel van plaatselijke ijzerzandsteen en heeft een bedakking van bitumen. Het eenvoudig bepleisterd interieur bevat gerecupereerde neogotische hoogreliëfs afkomstig uit een vermoedelijk West- Vlaamse abdij. De glasramen zijn afkomstig van een niet nader bepaalde gesloopte Waalse kerk Gezien de aard van het terrein is de wandeling niet geschikt voor kinderwagens en bij nat weer waterdicht schoeisel voorzien.
Belgische Vereniging van de Cairn Terrier